Széchenyi 2020

Jelenlegi hely

Visszamenőleges- és újra könyvelés, könyvelés rendbetétele

Az elmúlt években sok esetben tapasztaltuk, hogy azzal a kéréssel fordultak hozzánk cégek, hogy egy adott időszak könyvelését ismételten dolgozzuk fel.

Vannak olyan esetek, amikor a nyilvántartások hiányosságai olyan mértékűek, amik nem indokolják a bizonylatok ismételt könyvelését. Azonban a nyilvántartások kitakarítása elengedhetetlen adózási, vagy más egyéb szempontok alapján.

A következő esetekben javasolt az újrakönyvelés illetve a könyvelés rendbetétele

Adóellenőrzés közeleg és megbízhatatlan a könyvelés

Ha egy vezetőnek nem köszönnek vissza a könyvelésből azok a számok, amiket a működése során biztosan tud és a hibák mennyisége a könyvelésben olyan mértékű, vagy olyan típusú, ami kibogozhatatlan, sokszor megéri az egész évet inkább újrakönyvelni.

A könyvvizsgáló nem tud véleményt kiadni

Legtöbbször egy gyorsan növekvő cég életében fordulhat elő, hogy későn veszi észre a vezetés, hogy a megnövekedett volumeneket, vagy a tranzakciók összetettségét a könyvelő már nem tudta követni. Ennek viszont az lett a következménye, hogy a hiányos vagy rossz nyilvántartások miatt a könyvvizsgáló nem ad ki véleményt. Kérjen tőlünk könyvvizsgálat előtti felülvizsgálatot a megfelelő pénzügyi/könyvviteli dokumentáció összeállítására.

Eladás előtt van a cég

Egy átvilágítás során megállapított hiányosságok miatt a vevő gyakran a „rendbetétel" költségeit érvényesíti a vételárban, ezért megbízóink az eladási szándék előtt szeretnének olyan könyveléssel rendelkezni, ami ilyen kockázatokat nem tartalmaz.

Széleskörű tapasztalatainknak megfelelően képesek vagyunk az ügyféligények alapos felmérésére, mert nálunk rendelkezésre állnak az adóellenőrzési, könyvvizsgálati vagy az átvilágítással kapcsolatos tapasztalatok is, így hasznos tanácsokkal tudjuk ellátni megbízóinkat.